explicitClick to confirm you are 18+

HOMELEND - BLOCKCHAIN TABANLI P2P MORTGAGE KREDİ PLATFORMU

ICOratingJul 21, 2018, 9:59:25 AM
thumb_up3thumb_downmore_vert


Sevgili kripto para piyasa avcıları, yeni ICO takipçileri; sizler için bu makalemde Mortgage alanında faaliyet gösterecek olan Homelend Projesinin incelemesini yapmak istiyorum.

Ev sahibi olmak insanın temel ihtiyaçlarından biridir. Çoğu insanın sadece bankadan kredi çekereek ev satın alabildiği günümüzün gerçeklerinden birisidir. Mesela Türkiye’de belki hane halklarının yarısı kredi ile bankalardan ev almıştır. Diğer taraftan sadece ABD'de, her yıl 8 milyondan fazla mortgage kredisi verildiği de başka bir gerçektir.

Mevcut durumda, ABD mortgage piyasası 14 trilyon dolar değerinde olduğunu ve küresel pazarın da 2018 sonuna kadar 31 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini ifade etmek isterim. Her ne kadar mortgage piyasası içerisinde sirküle olan paranın boyutları bu kadar yüksekse de geleneksel mortgage kredileri sistemi hala çok ilkel olarak varlığını sürdürmektedir.

Mevcut sisteme baktığımızda, çeşitli aracıların olduğunu ve işlemlerin uzun ve karmaşık bürokratik süreçlere tabi tutulduğunu görüyoruz. Bu bağlamda yürüyen sistemin gelişen teknolojinin gereklerine uyum sağlamadığını, zayıf ve maliyeti yüksek olduğunu ifade edebiliriz. Buna ek olarak, çoğu mortgage kredisinin, ev kredisi alan milyonlarca güvenilir ev sahibi de dahil olmak üzere yeni nesil genç borçlular için maddi olarak da güç yetirilebilir seviyede olmadığını görüyoruz.

Homelend, yukarıda ifade ettiğim mortgage alanında yaşanan problemlere ve sistemin tıkanıklığına çözüm bulmak arzusu içerisindedir.



Homelend Nedir?

Homelend, 31 trilyon dolarlık mortgage endüstrisinde Blockchain teknolojisinin gücünü ve avantajlarını kullanmak suretiyle taşları yerinden oynatmak isteyen İsrail merkezli bir projedir. Projenin arkasında yer alan şirket toplum seferberliği mekanizması altında bireylerin mortgage kredilerine yatırım yapmalarına, akıllı sözleşmeler kullanmasına ve Blockchain protokolünün tamamen otomatik olmasına olanak tanıyan, bir mortgage kredisi yazma platformunu geliştirmektedir.

Önümüzdeki süreçte, en yüksek güvenlik ve güvenilirlik standartlarına göre, İsviçre'nin Zug şehrinden (Crypto-Valley) yapılandırılan proje ve ICO'sunu başlatacaklarını biliyoruz.

Homelend Çözümleri

Geleneksel bir mortgage sürecine başvurmak oldukça karmaşık bir girişim ve süreçtir. Evinizi bir mortgage kredisi ile almak, bankanın faizle ödünç verdiği ve satın alınan mülkteki borcu (ipotek) ile krediyi ödeme garantisi verdiğiniz yasal bir anlaşmayı içerir. Toplam borç ödenene kadar müşterek mevcudiyet devam eder.

Bu sistemi uygulamak, ilgili kredinin güvenliğini belirlemek için birçok prosedür gerektirir. Bu nedenle, süreç içinde birçok farklı aktör ve platform içeren çok sayıda belgelenmiş etkinlik bulunmaktadır. Tüm bu uygulamalar paydaşlara, özellikle de borç alanlarına ve tüm bağlı aracılara dair gerekli bilgilerin toplanmasını gerektirmektedir. Sonuç olarak, birçok anket ve veri analizi yapılması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.



Diğer taraftan yakın zamanda Wall Street Journal, konut kıtlığı ve ilk konut mortgage’ları başlığı altında yeni konut krizinin olacağına yönelik yayınlar yaptı. Homelend bu sorunun yarısını çözebilecek bir ekosisteme sahiptir ve anlaşılan bir an önce de faaliyetlerine başlaması gerekmektedir.

Homelend Tarafından Sağlanan Avantajlar:

Klasik sisteme göre zaman tasarrufu ve etkililik sağlanacaktır. Homelend Akıllı sözleşmelere önceden tanımlanmış iş mantığını koyarak, belgeleri dijitalleştirerek ve gereksiz işlemleri ortadan kaldırarak, 50 gün civarında süren işlem sürelerini 20 günün altına çekmeyi hedeflemektedir.

Homelend sadece akıllı sözleşmelere dayanan ve aracıların ortadan kaldırıldığı değil aynı zamanda işlemlerin basit ve adil hale getirildiği bir sürecin gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Mortgage kredisi çekmek isteyenlerin kredi için hızlı bir şekilde başvuru işlemlerini yapmalarını ve onay sürecini blockchain teknolojisi sayesinde şeffaf bir şekilde takip edebilmelerini sağlayacaktır. Ayrıca mortgage kredi verenlerle doğrudan aracısız olarak etkileşime geçebilmelerini de sağlayacaktır.



Homelend, bünyesinde yer alan akıllı sözleşmelerle işlerin halledilmesi, işlemler yapılırken herhangi bir aracıya ihtiyaç bulunmaması, sistemde herşeyin baştan belli olduğu ve otomatik olarak gerçekleşeceği gerçeğini ortaya koyduğundan dolayı merkezi uygulamalara göre çok daha güvenilir ve güvenlidir.

Homelend Platformunun deneme sürümüne https://demo.homelend.io/ buradan ulaşabilirsiniz.

Token ve ICO Bilgileri

Proje bünyesinde üretilecek token ERC-20 standartlarına dayanan HMD’dir. Toplam HMD miktarı 250 milyon olacaktır.

ICO satışlarında soft cap hedefi 5 milyon dolar; hard cap hedefi ise 30 milyon dolardır.

Satışlar esnasında BTC, ETH ve USD kabul edilecektir. Token satışlarına https://tokensale.homelend.io/login linkini kullanarak katılabilirsiniz.

Proje Ekibi:

Projenin CEO ve Kurucusu Asher Dory isimli girişimcidir. Kendisi halen NTP Technology Partners girişiminin yönetim kurulu başkanılığını yapmaktadır. Ayrıca 2015 yılından beri blockchain ICO projeleriyle ilgilenmekte, bu alanda kendini geliştirmektedir. Ekibin diğer üyeleri de blockchain, mortgage, gayrimenkul, finans alanlarında tecrübeli kişiler olarak gözükmektedir.




Yasal Uyarı: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Platform/projeye ilişkin kaynaklardan yapılan incelemedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen Aşağıdaki Linkleri İnceleyiniz:

WEBSITE: https://homelend.io/

Whitepaper: https://homelend.io/files/Whitepaper.pdf

TWITTER: https://twitter.com/homelendhmd

FACEBOOK: https://www.facebook.com/HMDHomelend/

Telegram: https://t.me/HomelendPlatform/

MEDIUM BẠN: https://medium.com/homelendblog

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/18236177/

ANN THREAD: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3407541

Yazar

BTT Username: techno99

BTT URL: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2034249

ETH: 0x68AAb7e8AD08ebfB91bB44f66Ec38fDe9602c2cB