explicitClick to confirm you are 18+

ZANTEPAY - KRİPTO PARALARI GÜNLÜK HAYATIMIZLA BÜTÜNLEŞTİRECEK PROJE

ICOratingJul 10, 2018, 8:47:52 PM
thumb_up3thumb_downmore_vert

Kripto para dünyası merkezi yönetimler tarafından çeşitli şekilde baskı altına alınmaya çalışılmasına rağmen günden güne büyümekte, hacmi artış göstermektedir. Önümüzdeki süreçte kripto para sahibi sayısında da hızlı bir artış olacağı değerlendirilmektedir. Bütün bunlara rağmen kripto para dünyasında çözülmesi gereken problemlerin olduğunu da kabul etmek gerekir. Mevcut durumda kripto paraların geleneksel finans piyasasıyla entegre olma, kripto para transferlerinden yüksek ücretlerin alınması, dijital yatırımların mirasa dahil olmaması gibi çeşitli problemler bulunmaktadır.



ZANTEPAY projesi bu problemlere geliştireceği platform ve ekosistem ile çözüm bulmak istemektedir. Nitekim ZANTEPAY ön ödemeli hesap kartıyla kullanıcılar BTC, ETH, LTC, ZNX gibi ve ilerleyen süreçte daha çok kripto parayı istediği zaman ve istediği yerde kullanabilme imkanına sahip olacaktır. ZANTEPAY müşterileri için ucuz borsa işlem ücreti uygulayacaktır. Ayrıca ZANTEPAY cüzdanının hesap sahibinin ölümü halinde miras hakkı söz konusu olacak şekilde düzenlenmiştir.

Proje 2017 yılında Estonya’da kurulmuş olan “ZANTEPAY OÜ” isimli şirket tarafından yürütülmektedir. Şirket, Estonya merkezli olmakla birlikte, tamamen Estonya menşeli şirketlerle projenin geliştirilmesi için birlikte hareket etmektedir. Bu birliktelik içerisinde ön - ödemeli kartların basılması, siber güvenliğin ve ticaret algoritmalarının sağlanması gibi hususlar yer almaktadır.

ZANTEPAY NEDİR?

ZANTEPAY’i bankamatik kartı ile entegre olabilen kripto para cüzdanı olarak ifade edebiliriz. Herhangi bir zamanda herhangi bir yerde dijital varlıkları depolama, yönetme ve harcama imkanı sağlayacaktır. ZANTEPAY platformunun temel ürünü olan “çoklu cüzdan” mevcut durumda geliştirme aşamasındadır ve 2018 yılının 3. Çeyreğinde hizmete sunulacaktır. ZANTEPAY hesap kartları ise 2018 yılının dördüncü çeyreğinde hazır olacaktır.



Global olarak kullanılan en büyük kripto para cüzdanının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Projenin en çok hoşuma giden taraflarından biri platformu kullanmak isteyen herkese Ücretsiz olarak Ön Ödemeli Hesap Kartlarının dağıtılacak olmasıdır diyebilirim. ZANTEPAY 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 1 milyon müşteriyle birlikte çalışmayı hedeflemektedir.

ZANTEPAY Proje Ürünleri:

ZANTEPAY Merkezi Olmayan Cüzdan

Projenin ana ürününün bu olduğunu ifade edebiliriz. Başlangıç olarak BTC, LTC, ETH ve ZNX kripto paralarını destekleyecek, sonrasında diğer farklı kripto paralarında saklanmasına imkan sağlayacaktır. Basit takas işlemleriyle akıllı sözleşme destekli olarak miras bırakma özelliği söz konusu olacaktır.

ZANTEPAY Online Cüzdan

Ön-ödemeli hesap kartıyla entegre olacak olan cüzdan hesabıdır. Online olarak çalışacaktır.

ZANTEPAY Ön Ödemel Hesap Kartı

Piyasadaki en hızlı kripto para hesap kartı olmayı hedeflemektedir.



Kripto paralar dijital varlıklar olduğundan dolayı bunlarla ilgili yapılan işlemlerde, sahte veya dolandırıcılık hareketlerine karşın kimlik – hesap doğrulama işlemlerinin hatasız bir şekilde ve güvenli olarak gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Proje kapsamında bu doğrulama işlemlerinin başarılı olması amacıyla aracı bir birim olarak “veriff.me” ile birlikte hareket edilecektir. Veriff.me, Estonya Mali kurumu tarafından lisansı verilmiş olan hali hazırda aktif çalışan bir girişimdir.

Kimlik doğrulama işlemleri ZANTEPAY ön ödemeli kartlarını kullanabilmek için bir ön şart olacaktır. Yani “veriff.me” tarafından kimlik doğrulaması yapılmayanlar veya kimlik doğrulama işlemleri başarısız sonuçlananlar bu hesap kartlarını alamayacaktır. Bu bakımdan global anlamda Çin, ABD gibi ülkelerdeki KYC prosedür kaygıları da giderilmiş olacaktır. Ayrıca proje kapsamında AML Düzenlemeleri de oluşturulmuştur. 19 Haziran 2018 tarihinde Estonya devletinden bununla ilgili lisans izinleri alınmıştır.

ICO ve Token Bilgileri

ZANTEPAY projesinin tokenı ERC- 20 standardındaki ZNX tokenlarıdır. ZANTEPAY ön ödemeli kartlarının geçerli olduğu her yerde ZNX tokenları da kullanılabilecektir. Ayrıca bu token referans sisteminde kullanıcıların ödüllendirilmesi ve ekosistem içerisindeki ücretlerin ödenmesinde kullanılabilecektir. Diğer taraftan BTC, ETH, LTC kripto paralarının ZNX tokenlarına dönüştürülmesinden herhangi bir ücret alınmayacaktır. Ayrıca platform bünyesindeki işlem ücretlerinin ödenmesinde de ZNX tokenlarının kullanılması halinde % 50 indirim söz konusu olacaktır.



Projeyle ilgili olarak 15 Temmuz 2018 tarihine kadar ICO satışları devam edecektir. Temmuz – Ağustos 2018 tarihlerinde ZNX tokenı oluşturulacaktır. ICO sürecinden sonra IDEX, COINPLACE BISQ, PEXO, HOTBIT, WOLOWZ gibi kripto para borsalarında ZNX tokenları yer almaya başlayacaktır.

PROJE EKİBİ

Projenin kurucusu ve CEO’su Mardo Soo isimli Estonyalı girişimcidir. Kendisinin 10 yıldan fazla piyasa tecrübesi bulunmaktaddır. Ayrıca AB Web Masters OÜ’nün CEO’su olarak faaliyet göstermektedir. Satış yöneticiliği alanında da tecrübesi bulunmaktadır. Projenin diğer üyeleri de genel olraak Estonya’da finans, bankacılık, blockchain ve piyasa uzmanlığı alanında faaliyet gösteren girişimcilerdir.

Genel Değerlendirme:

Kripto paraların ve blockchain teknolojisinin dünyamızın geleceği yeni durak olduğunu ve kapitalist sistemin bu şekilde yeni bir boyuta evrileceğini değerlendiren şahsım; bu projenin kripto paraların günlük hayatın daha çok içine girmesini sağlayacak olmasını ve kripto paraların normal insanlar tarafından global olarak kullanılmasını sağlayacağı ekosistemi sayesinde önümüzdeki süreçte adını daha çok duyacağımızı ve başarılı olacağını değerlendiriyorum. Projenin ICO token satışlarına buradan katılabilirsiniz: https://zantepay.com/



Daha Ayrıntılı Bilgi İçin Aşağıdaki Linkleri inceleyebilirsiniz.

Resmi İnternet Sitesi: https://zantepay.com/

Whitepaper: https://zantepay.com/storage/Zantepay_Whitepaper.pdf

Instagram: https://www.instagram.com/ZANTEPAY/

Telegram ANN Channel: http://telegram.me/ZANTEPAY

Telegram ICO Group: https://t.me/ZANTEPAY_ico

Twitter: https://twitter.com/ZANTEPAY

Facebook: https://www.facebook.com/ZANTEPAY/

Reddit: https://www.reddit.com/user/ZANTEPAY

Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3338226

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCP0ASZEKKM1DzFlhRu3FIpA

Medium: https://medium.com/@ZANTEPAY

Yazar

BTT Username: techno99

BTT URL: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2034249

ETH: 0x68AAb7e8AD08ebfB91bB44f66Ec38fDe9602c2cB