explicitClick to confirm you are 18+

HubrisOne - Günlük Bankacılık İşlemleri için Kripto-Banka

aliagar50Jan 20, 2019, 5:12:57 PM
thumb_up1thumb_downmore_vert

Bankalar insanlar arası ticaretin ve sosyal ilişkilerin gelişiminde büyük rol oynamıştır. Yapılan emanet işlemlerinin güvene dayalı olması nedeniyle bankalar güven konusuna ciddi önem vermişler. İşlemlerin titiz yapılması, ödemelerin zamanında yapılması gibi konularda oldukça hassas davranmışlardır. ‘’Banka gibi sağlam’’ deyimi o yüzden söylenir.

Bankaların müşteri beklentilerinin tamamını karşıladıkları söylenemez. Eski moda doğrulama sistemleri ile yapılan işlemlerden dolayı zaman kayıpları, yüksek işlem ücretleri, hafta sonlarında hesaplara erişimin olmayışı gibi nedenler bankaların eksik yanlarındandır.

Blockchain teknolojisinin keşfedilmesi ile birlikte bankacılıkta değişim ve dönüşüm olması beklenmeye başlandı. Çünkü bu teknolojinin üzerine inşa edilen kripto paralar çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde kişiden kişiye (P2P) para ve değer aktarımı yapabilme yeteneğine sahiptirler. Şu anda geleneksel bankacılık ile kripto paralar arasında güven eksikliği ve rekabet var gibi görünmekte olmasına karşın  doğru değildir.

HubrisOne'na Giriş

HubrisOne’ın kurucuları kripto paraların ve reel paraların birbiri ile entegre olarak, gelecekte tek bir para birimi olarak çalışacaklarına inanmaktadır. Aynı zamanda yeni yatırımcıların kripto para pazarına girmesine yardımcı olacak düzenlenmiş, güvenilir ve lisanslı bir platforma ihtiyaç duyulduğuna da inanmaktadırlar. Diğer taraftan, her iki kripto paralar da birbirlerine karşı güven eksikliği yaşamaktadır ki bu sorunlara neden olmaktadır.

HubrisOne geleneksel bankacılık sisteminin blok zinciri teknolojisi ve kripto paralar kullanarak geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır. HubrisOne fikri Birleşik Krallıkta tamamen uyumlu ve düzenlenmiş ilk kullanıcı dostu dijital banka olmak için bu inançlardan doğmuştur.

HubrisOne Nedir?

HubrisOne güçlü bir kripto para cüzdanı, Android ve dijital Apple akıllı telefonlara uyumlu kombine bir banka cüzdanıdır. 200’ün üzerinde kriptoparanın alım satımına izin verecek kadar çeşitliliğe sahiptir. Çok kısa süreler içinde kripto para ve döviz cinslerinin değişimine ve aktarılmasına izin verir. Bankacılık ve Kripto paralar gibi iki güçlü endüstrinin faydalı yanlarını sorunsuz bir şekilde birleştirmeyi hedeflemektedir.


Problemler

HubrisOne ekibi her iki para birimine dair sorunlar olduğuna inanmaktadır.

Kripto Para Pazarı Emekleme Dönemindedir

Ekibe göre; düzenlemenin olmaması, güven eksikliği, küresel finansal katılımın olmaması ile beraber fiyat volatilitesi ve manipülasyonu kripto piyasasının emekleme döneminde olmasından kaynaklanan problemlerdir.

Kripto Paralarla Fiat Paraları Ayırmaya Çalışmak

Kripto para kullanıcıları arasında yaygın olan görüşe göre kripto paralar fiat paraların yerini alacaktır. Buna karşın, HubrisOne ekibi bu fikre katılmıyor ve piyasanın iki para biriminin arasında bir ortam bulmak üzere evrimleştiği ve geliştiğini düşünüyorlar. Dahası kripto paraları yasal hale getirecek güvenilir, güvenli ve düzenlenmiş bir çözüm olmadan ana akım tarafından benimsenmesinin kolay olmayacağını iddia etmektedirler.

Bankaların Dikkate Değer Bir Önemi Var

Küresel bankacılık sisteminin güvenli ödeme ağları sunmak, konu bir şey satın alma olduğunda insanların hayallerini gerçekleştirmelerine yardım etmek, iş sağlamak, maaşların ödenmesi, dünya üzerinde paranın hareketini sağlamak gibi, insanların hayatları üzerinde pek çok pozitif ektisi bulunuyor.

Kripto Para Ekosisteminin bir Bankaya İhtiyacı Var

Bankaların, kredi kartı firmalarının ve ödeme işleyicilerinin kullanıcılarını kripto para ile ilgili işletmelerle işlem yapmalarını yasakladıklarına şahit olduk.

Rehavet ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri

Bir araştırmaya göre (FIS, 2015) küresel olarak müşterilerin sadece %23’ü bankalarından memnundur.

İnsafsız Küresel Takas Ücretleri

Bankalar farklı bir para birimi kullanılan yerlere para transfer etmek isteyen insanlardan %13’e varan komisyonlar alabilmektedir.

Bankaların Karlılığı Zorlaşıyor

Rekabet agresif ve hızlıca adapte olmaktadır. Geleneksel bankalar kaynaklarını daha verimli odaklayabilmek için artık her müşterinin 360 derece görüntüsüne ihtiyaç duyuyor.


Çözümler ve Katma Değerler

Akıllı Telefon Kullanımında Artış ve Bankasız olanlar

İki milyarın üzerinde banka hesabına erişimi olmayan yetişkin bulunuyor. Bunun yanında, Akıllı telefon kullanımı 2016 yılında 2,1 milyardan 2019 yılında yaklaşık 2,5 milyara çıkacaktır.

Artan Kripto Para Benimsemesi

HubrisOne uygulaması entegre banka hesapları ile kripto para benimsenmesine yardımı olacaktır. Uygulamanın kripto para piyasasına erişim özelliği kullanıcıların kendi kripto paralarına sahip olmalarını kolaylaştıracaktır.

Anında Dijital Banka Hesapları

HubrisOne ile GBP, USD ve EUR para birimlerinin hakim olduğu bölgelerde dijital banka hesabı açmak çok kolay ve hızlıdır. KYC ve AML tamamladıktan sonra kullanıcılar kendi dijital hesaplarını kullanabilecekler. Kullanıcılar kendi normal banka hesapları ile yaptıkları her şeyi bu hesapları ile de yapabilecekler.

Anında Uluslararası Transferler

Uluslararası fon transferlerinde Stellar blok zinciri kullanılacaktır. Böylelikle, insanlar antika süreçlerle 3-5 gün yerine saniyeler içinde gerçekleşecek aşırı hızlı para transferinin keyfini çıkaracaklardır.

Güvenli Kripto Para Cüzdanlar

Kullanıcılar HubrisOne uygulaması işe kripto paraları saklayıp onlara erişim sağlayabileceklerdir. Fonlar kripto para cüzdanları ile HubrisOne banka hesapları arasında transfer edilebilir olacak ve HubrisOne atm kartı ile küresel olarak harcanabilir olacaktır.

Güvenli Dijital Hesap ve Kart Yönetimi

HubrisOne kullanıcılara telefonla müşteri temsilcisi ile yapabildikleri her şeyi yapabilmelerini sağlayacaktır. Bu kullanıcılara hesaplarının 7/24 tam kontrolünü verecektir.

Adil ve Kripto Para Destekli Krediler

Kullanıcılar HubrisOne uygulaması ile kripto para cüzdanlarında kilitleyecekleri kriptoları karşılığında fiat para ödünç alabilmelerine olanak sağlayacak. Krediler kredi skoru kontrolüne ihtiyaç duyulmadan 2 saniye içinde onaylanacak/ret edilecektir.

Gerçek Zamanlı İşlem İzleme

HubrisOne uygulaması kullanıcıların işlem geçmişini gerçek zamanlı olarak izleyebilmelerini sağlayacaktır. Artık aylık kart dökümlerini beklemek zorunda kalmayacaklar.

Hubris Varlık Yönetimi Çözümleri

HubrisOne kullanıcıların yeni ve var olan portföylerini tek bir çatı altında konsolide etmelerine olanak sağlarken fon yönetim firmalarını koruyacaktır.

Entegre Kripto Para Borsası

HubrisOne uygulaması ile banka hesapları ile kripto para cüzdanları arasında %0,6 komisyonlar anında takasa olanak veren otomatik takas fonksiyonu sunulacaktır. Hizmete girişin ardından 200’e varan kripto para ve seçilmiş alt-koinler erişilebilir olacaktır.

Üçüncü Taraf Açık Pazar Yeri

HubrisOne açık pazar yeri kullanıcıların diğer blok zinciri ve blok zinciri dışı hizmet sağlayıcıları ile bağlanmasına olanak sağlayacaktır. Bu ilave servisler sadece HubrisOne Jeton sahipleri için erişilebilir olacaktır.

Güvenli Dokunmasız Kişiselleştirilmiş Kart


Kullanıcılar atm kartlarını banka hesaplarına, kripto para cüzdanlarına ya da hesaplarını yetkili bir hesaptan oto-harcamaya birkaç dokunmayla ayarlayabilecekler. Bu kartlar, temassız ödeme, Visa logolu her yerde harcama ve 7/24 güvenli hesap izleme gibi bir banka kartının yaptığı her şeyi yapabileceklerdir.

Güvenlik ve Sahiplik

HubrisOne kişilerin fonlarını barındıran böyle bir uygulamanın yüksek seviyede güvenilir ve güvenlikli olması gerektiğini bilerek uygulama çok güçlü bir güvenlik altyapısı üzerine kurulmuştur. Bu güvenlik özelliklerinden bazıları; PCI-DSS Uyumluluğu, 7/24 gerçek zamanlı dolandırıcılık karşıtı makine öğrenme hesap izleme, AML ve KYC doğrulaması, şifrelenmiş SSL, 2fa, AES-256 şifrelenmiş cüzdan ve kullanıcılar tarafından korunan özel anahtarlar.


Yol Haritası

Proje Yaratıcı Ekip





Hubrisone hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantılara göz atın

Website : https://www.hubrisone.com/

Whitepaper : https://drive.google.com/open?id=1enh6bm59MXPMmQ8MVKXs68iShXD45L7p

Facebook : https://www.facebook.com/HubrisOne1

Twitter : https://twitter.com/hubrisone/

Telegram : https://t.me/hubrisonebounty

Ann Thread : https://bitcointalk.org/index.php?topic=5039930.0


AUTHOR: Eflatun

Bitcointalk : https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=620958

ETH : 0x6c5B872Eae443Be3E1EA3EB14Eced751Bcd5E7b7