explicitClick to confirm you are 18+

yns1903Mar 2, 2018, 4:26:17 PM
thumb_up2thumb_downmore_vert


Herkese merhaba sevgili okurlarım. Sizlere bugün yep yeni bir kripto para projesinden bahsedeceğim. Bilindiği gibi kripto para kullanımı her geçen gün daha da fazla artış göstermektedir. Özellikle son zamanların en popüler teknoloji olan Blockchain sistemi ile beraber kripto paraların da popülerliğinde artış olmuştur. Bu yazımda sizlere IPSX projesinden bahsetmek istiyorum.

IPSX nedir?

IPSX platformu bir pazar niteliği taşımaktadır ve merkezi olmayan bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platformda kesinti olmadan IP değişimi sağlamak için Blockchain altyapısını kullanmaktadır. Oluşturulan IPSX platformu sayesinde insanlar kullanmış olduğu IP adreslerini başka kişilere belli bir ücret karşılığında kiralayabilme imkanı bulacaktır.



Bilindiği gibi çeşitli uygulamalar için IP adresine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu gereksinimi karşılamak için yeterli seviyede herhangi bir uygulama ya da platform yoktur. İşte bu ihtiyaçları karşılamak için IPSX platformu ihtiyaç sahiplerine sunulacaktır. Oluşturulan IPSX platformu benzersiz yapısı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaracaktır.

IPSX Platformu Çalışma Sistemi Nasıldır?

Oluşturulacak olan IPSX platformunun nasıl işlediğine gelin hep beraber göz atalım. Bu platform veri merkezi sahibi ve bireysel kullanıcıları birbiri ile bağlantı kurması için oluşturulmuş ve merkezi olmayan bir platform olarak dikkat çekiyor. Platform üzerinde kişiler kullanmadıkları IP adreslerini kullanım talebinde bulunan kişilere kiralaya bilecektir. Ayrıca Ethereum blok zinciri platforma entegre edildiğinden ötürü kişiler akıllı sözleşmelere dahilinde herhangi bir aracı olmadan ödeme işlemlerini yapabilecektir. Buda platformun şeffaf bir ödeme sistemine sahip olduğunu göstermektedir. Kullanılabilecek cihazlar ise telefon, bilgisayar ve tablet olarak karşımıza çıkıyor.



IPSX Platformu Katmanları Nelerdir?

IPSX platformu üç temel katmandan oluştuğu gözleniyor.

1.Katman: Blockchain/Ethereum Katmanı

Bu katmanda kullanıcıların token, profil ve cüzdan bilgilerini gösteren aynı zamanda akıllı sözleşmelerden oluştuğu gözleniyor. Ayrıca ileri zamanlarda mikro Raiden protokolü de bu katmada yerini alacaktır.

2.Katman: Ön Uç/Uygulama Katmanı

Bu katmanda ise VPN ile akıllı sözleşme arasındaki iletişimi sağlayan IPSX Java APP kullanıcı arabirimi yer alıyor.

3.Katman: VPN Bağlantısı/Hizmet Katmanı

Son katman yani 3. katmanda ise VPN bağlantısı yani hizmet katmanı yer alıyor. Burada ise kullanıcılar arasında VPN bağlantısı oluşturmak için 3.parti VPN uygulamalarına olanak sağlanacaktır.



Bilindiği gibi VPN uygulamaları içerik engelleme gibi sorunları ortadan kaldırmak için kullanılır. VPN kullanım oranı da her geçen gün daha da artış sağlamaktadır. Bazı durumlarda ise aynı IP üzerinden iki farklı işlem yapma zorunluğu olmaktadır. Buda yapılacak işlemin kalitesini düşürmektedir. Ancak IPSX platformu sayesinde kısa süreliğine IP kiralama hizmeti alarak işlemi daha hızlı ve daha kaliteli bir biçimde yapmak mümkün olmaktadır.

IPSX Yol Haritası




IPSX Takımı




IPSX ICO ve Token Bilgileri

IPSX platformunda kullanılmak üzere proje ekibi tarafından kendine özgü bir token üretimi yapılmıştır. Bu tokenler bu platformda hem hizmet ücreti olarak hem de komisyon ücreti olarak bu üretilen IPSX tokeni kullanılacaktır.

Token sembolü: IPSX

Token standartı: Erc-20

Toplam üretilen token miktarı: 1,800,000,000

ICO'da satışa sunulan token miktarı: 303 529 411.8 IPSX

1 ETH: 70,588.23529 IPSX

ICO tarihi: 28 Şubat tarihinde başlamış ve 5 Mart 2018 tarihinde sona erecektir.

Presale'de toplanan yatırım: 6500 ETH

Hardcap Miktarı: 10800 ETH

Kabul edilen para birimleri: ETH



Sonuç olarak proje gelişimi olan bir projedir. Sizde bu projenin token satışında yer alarak güzel bir yatırım yapabilirsiniz.



IPSX İletişim Bilgileri

Website: https://ip.sx/

Whitepaper: https://ip.sx/dist/Whitepaper-IPSX-05.pdf

Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2897132.0

Twitter: https://twitter.com/ipexchange1

Facebook: https://www.facebook.com/IPExchange

Telegram: https://t.me/IPExchange

Medium: https://medium.ip.sx/

My Bitcointalk Profile (yns1903): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1381435