explicitClick to confirm you are 18+

instr_3535Jun 4, 2018, 2:19:16 PM
thumb_upthumb_downmore_vert

DAV (DECENTRALIZED AUTONOMOUS VEHICLES) NEDİR?

Günümüzde her şehrin en büyük problemlerinin başında trafik sorunu geliyor. Nüfus artışı ve bu artan nüfusun metropollere yığılması sonucu birçok şehir altyapı ve benzeri sorunlarla yüzleşiyor. Bu durum şehir sakinlerinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi trafikte geçen süreyi artırarak kişilerin verimli kullanabilecekleri değerli zamanlarını harcıyor. İşte bu sorundan yola çıkarak geliştirilen çeşitli projeler arasında beni en çok heyecanlandıranı DAV Decentralized Autonomous Vehicles yani merkezi olmayan özerk araçlar projesi.

Teknolojinin en sevdiğim yanı eskinin fütüristik bilim kurgu öğelerini günümüzün normali haline getirmesi, DAV Projesi de bunu yapıyor. Trafiğin bizden çaldığı değerli zamanımızı bize geri veriyor.

Uçakların oto pilot sistemi gibi bir sisteme sahip olan proje araçların otonom sistem ile sürücüden bağımsız olarak hareket etmelerini ve a noktasından b noktasına sorunsuzca ulaşmalarını sağlıyor. Otonom sisteme sahip bir araç getireceği konforun yanında güvenlik ve benzeri ihtiyaçlara da cevap verebilir. Şöyleki günümüzde trafik kazalarına sebep olan unsurların ezici bir çoğunluğu insan kaynaklı hatalar, bir bilgisayar sistemi insan kaynaklı hataları yapmayacağı için bu durum güvenli yolculuk bağlamında da önemli bir gelişme.



Projenin nihai hedefi bu sistemi otomobillere entegre etmekle sınırlı değil, otonom sistemi tüm araçlara entegre ederek otonom bir ulaşım sistemi oluşturma amacı da var. Bana göre son derece önemli bir soruna çözüm getirmeyi amaçlayan bu proje son derece önemli ve ümit de vaat ediyor, değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Projenin getirisi olan otonom araçlar sistemi ile ilgili bir diğer olumlu nokta ise ekonomik bağlamda lojistik şirketlerinin önemli ölçüde işine yarayacak olmasıdır. Uzun yol taşımacılığının masrafları düşecek bu da hem üreticiye hem dağıtıcıya hem de tüketiciye olumlu katkı yapacaktır. Şirketlerin ve bireylerin zamanla sisteme uyum sağlamaları ile birlikte gelişime oldukça açık bir proje olduğunu söyleyebiliriz.

Sistemin işleyişine de kısaca değinelim. Şirketler aracısız bir şekilde DAV ile iletişime geçerek araçlarının tek noktadan kontrolle gidecekleri yere ulaşmalarını sağlayabilecek ve aynı zamanda DAV tokenleri elde edeceklerdir. İhtiyaç dahilindeki servisler bu tokenleri vasıtasıyla da alınabilecektir.

Proje hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak icin:

WEB SİTESİ: https://dav.network/

TELEGRAM: http://t.me/DAVNetwork

WHITEPAPER: https://dav.network/whitepaper.pdf

BITCOIN PROFİLİM: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1640642