explicitClick to confirm you are 18+

instr_35Jun 6, 2018, 9:59:21 AM
thumb_upthumb_downmore_vert

DAV( Decentralized Autonomous Vehicles)

Önceki yazımda DAV( Decentralized Autonomous Vehicles) hakkında bazı bilgiler vermiştim. Projenin insanların ulaşımlarını kolaylaştırması, enerji tasarrufu sağlaması ve olabilecek trafik kazalarının önüne geçmesi gibi faydalarının yanında daha pek çok faydası bulunmaktadır. Şöyle ki toplumlarda bütün bireyler araç kullanmayı bilmemektedir. Bunun sebepleri gerek cinsiyet ayrımcılığı gerekse kişinin otomobil kullanmak için gerekli uzuvlara,gerekli zekaya,gerekli teknik bilgilere sahip olmaması olabilir. Örneğin bir toplumda kadınların otomobil kullanması yasaklanmış olabilir, peki bu toplumun kadınları acil durumlarda -örneğin çocukları hastalandığında onları doktora götürmek için- birini beklemek zorunda mı kalacak? Ya da bedensel engelli bir birey mecbur kaldığı anlarda otomobil kullanmak için başka birinin gelmesini mi bekleyecek? İşte tam da bu noktada DAV muazzam bir proje. DAV otomobil kullanmayı bilen ya da bilmeyen, kullanmak için gerekli uzva sahip olsun ya da olmasın bir toplumun tüm bireylerine hitap eden bir projedir.



DAV yeni bir projedir haliyle yeni çıkmış bir proje sayesinde tüm otomobillerin aynı anda otonom sisteme geçirilmesi beklenemez. Bu biraz zaman alacaktır. Üstelik DAV otonom sistemleri yalnızca otomobiller için değil diğer tüm araçlar için geliştirmeyi planlamaktadır.

Otonom sistemlerin bir başka yararı ise ekonomik olarak dağıtım şirketlerine katkı sağlayacak olmasıdır şöyle ki uzun yol araçları ve onları kullanan kişilerin maliyetleri ortadan kalkacaktır. Araç ya da şirket sahiplerinin tek yapmaları gereken şey ise bu teknolojiye ayak uydurmaktır.

Öncelikle firmalar doğrudan DAV ile iletişim kuracak ve araçların tek bir merkezden kontrol edilerek müşterilerine doğrudan ulaşmalarını sağlayacaklar. Ayrıca kullanımlar esnasında DAV projesinin kendi tokeni olan DAV tokenler kazanılacaktır. Araçlar ihtiyaç duydukları hizmetleri kullandıkları uygulama sayesinde işletmecilere DAV tokenleri ile ödeyebilecekler.

Proje ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz:

WEB SİTESİ: https://dav.network/

TELEGRAM: http://t.me/DAVNetwork

WHITEPAPER: https://dav.network/whitepaper.pdf

BITCOIN PROFİLİM: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1640334